20150718

A mini mini paperbag album!

En av mina pyssel måndagkvällar frågade tjejerna om någon av dem kände någon som skulle till att då eller nyss fått en bebis. Jag hade sett en söt 3D vagn på FB jag var lite sugen på att göra. Ena Helena hade två gamla kollegor som båda skulle få en liten tjej inom snar framtid. Klurig som jag är så gjorde jag två vagnar (likadana i det stora hela). När de var klara lurade jag lite på om jag skulle göra ett liiiitet album var till dem också... Så var jag barnvakt till syrrans ungar och Alli 9år vill gärna pyssla och valde ett paperbag minialbum som projekt. Jippi tänkte jag det kan ju jag göra till föräldrarna då påsarna jag tänkte till henne och Lorinne bara var 3" breda så skulle ett 6"x6" räcka lätt :-) Vi kapade påsarna så de blev 6" höga sedan var bara att göra de simultant så de blev likadana även de (någon lite skillnad bara) Sist av allt fixade jag även varsitt kort som min vän kunde ge tillsammans med presenterna. Men nu kommer en liten bildkavalkad och sist av allt en video med minialbumet och vagnen :-)

Först ut blir vagnarna:
Bebisarna är gjorda i papperslera i en lånad mold av bästa Malin. Filtarna och kuddarna är silk lera och den lilla nallen är i papperslera.
I den lilla "mobilen" är det en nappflaska, en napp och en liten fot :-)

"Madrassen" kan man lätt ta upp med den lilla band öglan i fotändan. Där under kan man sedan lägga en liten gåva som tex ett par små strumpor, halsband eller annat litet och sött :-)


En sidobild för att se det embossade mönstret samt de itti bitti hjärtana som kommer från vagnens "ekrar" handtaget är glasspinnar och stången är i lera med washi tapen. Hjulen är Tim Holts gears fast jag har klippt bort de yttersta "taggarna" sedan hittade jag en kugghjul die med hjärtan i som jag tyckte skulle se söta ut som ekrar :-) Jag satt på silvertejp på ett rosa cardstock innan jag skar ut den :-)


Baktill kan man se en härlig rosspets med pärlor i och ett band med halv pärlor på båda sidorna.Nu till albumen:

Lika som bär med lite små olikheter :-)


Den gröna växtligheten är från en die från Memory box som heter "Lavished branch". Och blommorna i grenarna är die från Frantic stamper som heter "Petite layering posies" Den lilla spetsen kommer från Magnolia Doohickey Club vol. 3 "Oh la la" Tagen är klippt från pappret och ABC blocken kommer en baby mold köpt på Etzy. Blommorna är från mina egna gömmor :-)


Ryggarna fick varsin ram i silk clay som jag använde Martha Stewarts mold: "Frames and Flourishes" och orden baby girl från från en baby mold köpt på Etzy. Blommorna är från mina egna gömmor :-)


En liten kik i albumet och de två första sidorna :-)


Första sidans flapp och vilka vackra papper 💖 Den lilla tagen kommer från pappret och blommorna är samma som framsidan från Frantic stampars "Petite layering posies".


Andra sidan och en liten ficka med en tag i cardstock och dekorations tagsen kommer från pappret.Varje sida har en stor tag/fotomatta i sig med en liten rosa rosett på i sidenband.

Och sista fotot på kortet samt hela "kitet":


Ramen är en die från Joy! crafts "Square frame" Stämpeln är en digi stamp färglagd med Copics och tagen kommer från pappret :-)


Till sist så kan du kika på videon där jag visar hela albumet och vagnen en snabbis :-)

http://youtu.be/RMD3cxL4gOo

- Posted using BlogPress from my iPhone


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar